Dobro došli na Zlatibor

O Zlatiboru, uživajte u domaćoj hrani i budite na čistom planinskom vazduhu!
Odmor na prelepoj planini Zlatibor...


Dobro došli na Zlatibor - Zlatibor, planina i vazdušna banjaZlatibor, planina i vazdušna banja sa stogodišnjom turističkom tradicijom


- Bogatstvo u četinarskim šumama i potocima, veliki broj sunčanih dana i izuzetno povoljna klima Zlatibor čine jednom od najposećenijih planina. Prosečna nadmorska visina je 1.000 m, a najviši vrhovi su Tornik (1.496 m) i Čigota (1.422 m). Skijalište je udaljeno 8 km od centra. Zlatibor ima prosečno 95 snežnih dana godišnje, a snežni pokrivač dostiže debljinu do 60 cm. Udaljenost od Beograda je 230 km.

- Zlatibor je omiljena planina vrhunskih sportista i mesto za njihove najkvalitetnije pripreme. Pored prirodnih terena, izgrađeni su i najsavremeniji sportski objekti: velika sportska hala, fudbalski tereni, igrališta za tenis, zatvoren i otvoren bazen.

- Centar Zlatibora sa brojnim klubovima, restoranima, kafićima i poslastičarnicama predstavlja pravo mesto za dnevnu i noćnu zabavu.

Šetnju borovim šumama upotpuniće poseta nekom od brojnih obližnjih izletišta: Ribničko jezero, selo Kremna, prašuma u Murtenici, Stopića pećina, etno selo Sirogojno, manastir Uvac, Šarganska osmica i Drvengrad.

Tražite smeštaj na Zlatiboru?